Danske Eesti rahapesujuhtumis luubi all 150 miljardit (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske pank.
Danske pank. Foto: Chris Helgren

Asjaga kursis olevate allikate sõnul on Danske Eesti rahapesujuhtumis uurimisel all 150 miljardi dollari ulatuses tehinguid, mis tehti panga siinses harus 2007.–2015. aastani, vahendas Wall Street Journal.

Kuna Danske pank on rahapesu juhtumi avalikuks tulemise järel saanud palju kriitikat rahapesule kaasaaitamise pärast, siis uuritakse vaadatakse läbi kogu Danske Eesti harus sel ajal hoiustatud raha, millest suur osa kuulus ettevõtetele, kes olid seotud kas Venemaa või varasema Nõukogude Liiduga.

Küll aga pole Danske panga sisejuurdluse tegijad veel otsustanud, kas kõik 150 miljardit dollarit, mis kuulub mitteresidentidele, peaks saama automaatselt rahapesu kahtlustuse. Siiski võib see aga tähendada, et summad, mida seni on rahapesuga seostatud – Taani meedias on räägitud kaheksast miljardist –, võivad potentsiaalselt kasvada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles