Hullumeelne töötempo: Tesla pearaamatupidaja pidas vastu vaid ühe kuu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla.
Tesla. Foto: MASTAR/SIPA / MASTAR/SIPA

Tesla pearaamatupidaja Dave Morton teatas reedel, et astub pärast kuud aega ametist tagasi, viidates ettevõtte hullumeelsele töötempole.

«Alates sellest kui ma Teslaga 6. augustil ühinesin, on ettevõte osaks saanud avalikkuse tähelepanu ja tohutult hoogne töökorraldus, mis ületasid mu ootusi,» ütles Morton. «Selle tulemusena pidin ma oma tulevikku ümber hindama. Tahan siiski öelda, et ma väga usun Teslasse, selle eesmärki ja tulevikku ja mul ei ole selle juhatusega või finantsaruannetega mingeid lahkhelisid.»

Mortoni üürikese ametiaja sisse langes ettevõtte tegevjuhi Elon Muski 7. augustil tehtud avaldus, et ta viib Tesla börsilt ära. Vaid paar nädalat hiljem otsustas ta aga ettevõtte siiski börsile jätta, ehkki teade oli juba kaasa toonud USA väärtpaberite komisjoni uurimise ja ühishagi, milles Muski süüdistati ettevõtte vastu panustanud investorite karistamises.

Teate järel langes eelkauplemisel Tesla aktsia koguni 8,3 protsenti. Seejuures järgnes Mortoni teade ka firma tegevjuhi Elon Muski neljapäeva hilisõhtusele kummastavale kahetunnisele intervjuule koomik Joe Roganiga, mille käigus Musk otse-eetris kanepit ja viskit pruukides tehisintellekti, kosmose koloniseerimise ja Elon Muskiks olemise raskuste üle mõtiskles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles