Minister Rene Tammist lubas idufirmadele maksulaenu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevane ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, sotsiaaldemokraat Rene Tammist tuli Postimehe toimetusse, et aru anda oma plaanidest valitsuse liikmena.
Tulevane ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister, sotsiaaldemokraat Rene Tammist tuli Postimehe toimetusse, et aru anda oma plaanidest valitsuse liikmena. Foto: Joakim Klementi

Postimees kirjutas täna, et idukogukonna eestvedajad Ragnar Sass, Sten Tamkivi, Jevgeni Kabanov ja Maarika Truu kohtuvad täna hommikul peaministri ümarlaual uue IT-ministriga, et esitada idufirmade ettepanekud majanduskeskonna parandamiseks.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist selgitas pärast kohtumist, et ettevõtjate heaks tullakse peagi välja nn maksukrediidiga. “Tänasel idufirmade ümarlaual rääkisime, milline on riigipoolne pakutav lahendus ja arutasime äriseadustiku muudatusi, mis lihtsustaksid väliskapitali kaasamist Eesti ettevõtetesse,” ütles Tammist.

Järgneb Tammisti selgitus:

1. Meil on plaanis leevendada ettevõtete tööjõumaksukoormust nende arengu kõige kriitilisemas etapis ehk idust kasvufaasi jõudmisel. Soovime anda võimaluse tasuda sotsiaalmaks mitte kohe, vaid kasutada kolme aasta jooksul riigi krediiti. Krediit tuleb tagastada ajal, mil ettevõtte rahaline võimekus on kasvanud.

2. Uus maksuskeem ei muuda kehtivaid seaduseid, makse ei kaotata ega muudeta, vaid nende tasumist lükatakse edasi. Seetõttu on võimalik jõuda ideest teostuseni palju kiiremini. Plaanin viia selle teema järgmisel nädalal valitsuse istungile.

3. Uus maksuskeem toetab ka väliskapitali kaasamist Eesti ettevõtetesse. Mida konkurentsivõimelisem on meie ärikeskkond rahvusvahelisel areenil, seda rohkem suudame meelitada välisinvestoreid Eesti ettevõtetesse panustama.

Loe Eesti iduettevõtete muredest artiklist "Eesti idufirmad püüavad pärituult".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles