Paavst kritiseeris praegust majandussüsteemi ja rahakultust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: VINCENZO PINTO / AFP / Scanpix

Paavst Franciscus kritiseeris reedel rahakeskset kultuuri ja majandussüsteemi, mis süvendab vaesust ja ei ole oma olemuselt inimlik, kutsudes seda muuhulgas ka tapvaks.

«Me ei saa eirata fakti, et niimoodi struktureeritud majandus on tappev, sest see seab tähtsaimale kohale raha ja allub vaid sellele,» rääkis paavst usutluses Itaalia ärilehele Il Sole 24 Ore.

«Kui keskmes ei ole enam inimesed, kui ainsaks eesmärgiks saab raha teenimine, siis oleme hüljanud eetika. Nii jõuame vaesuse, orjuse ja raiskamiseni,» märkis ta.

Kõneldes töötusest Euroopas ütles paavst, et praegune majandussüsteem ei suuda töökohti luua, kuna rahast on tehtud puuslik.

Paavst Franciscus on ka varasemalt majanduse vastu sõna võtnud, kritiseerides "raiskamise kultuuri», mis tõrjub ühiskonnast vaesed ja marginaliseeritud inimesed, hävitades samal ajal ka keskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles