Jumala abiga rikkaks – kirikud teevad pankuritele ära (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kaarli kirik
Tallinnas Kaarli kirik Foto: Mihkel Maripuu

Kui Euroopa suuremate kirikute investeerimisportfellid on muljetavaldavad ja teevad ära ka investor Toomasele, siis Eesti kirikud klassikalises mõttes ei investeeri, ehkki on tegevad kinnisvaraäris, kirjutav Äripäev.

Euroopas leiab kirikute investeeringuid, mille tootlused on märkimisväärsed, jäädes 10–17% juurde. Inglise Kiriku portfelli 30 aasta tootlus on näiteks 9,6%, mis jääb sisuliselt samale tasemele investor Toomasega, ent ületab kaugelt Eesti pankade juhitud fondide tootlusi. Eesti kirikud investeerimistuhinas aga kaasa ei löö.

«Me elame peost suhu. Klassikalises mõttes me ei investeeri. Kui oleks raha, mida kasvama panna, siis paneksime pigem kinnisvarasse, aga mitte väärtpaberitesse ega aktsiatesse,» ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) kantsler Andrus Mõttus. Tema seisukoht iseloomustab Eesti kirikute üldist seisu.

Pikemalt Äripäevas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles