Eesti idufirmad püüavad pärituult (2)

Armas Riives
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirmad WWW
Idufirmad WWW Foto: P M

Iduettevõtjad loodavad, et uus IT-minister Rene Tammist (SDE) hakkab lahendama nende probleeme, millega pole üle kümne aasta tegeletud. Idukogukonna eestvedajad Ragnar Sass, Sten Tamkivi, Jevgeni Kabanov ja Maarika Truu kohtuvad täna hommikul peaministri ümarlaual uue IT-ministriga, et esitada idufirmade ettepanekud.

«Eesti on 500 idufirmat, mille töötajad saavad keskmiselt 2,5-kordset Eesti keskmist palka. Idufirmade tööhõive kasvab aga 30 protsenti aastas, andes neli protsenti riigi maksutulust, mis on meeletu maksuraha, millele riik võib vee peale tõmmata,» rääkis idufirmade arengukeskuse LIFT99 asutaja Ragnar Sass.

Tema sõnul oli IKT-sektoris programmeerijate ja ettevõtjate kvoodi alt vabastamine hädavajalik, kuid see on ikkagi vaid 40 protsenti tööjõust, mida firmad kasvamiseks vajavad. Appi oodatakse ka kõrge palgaga vähem tehnilisi inimesi.

«Turundajad, disainerid ja teised tugispetsialistid tuleks samuti kvoodi alt vabastada. Kui Isamaa juht Helir-Valdor Seeder räägib [PM, 22.08] madalapalgalise võõrtööjõu Eestisse mittelubamisest, siis ei saa ta aru, et need «teised» ei ole kuidagi madalama tasemega,» rääkis Sass. «Me ei räägi töötajatest, kelle tasu on 500 või 600 eurot. IKT-sektoris puudub odav tööjõud, me räägime inimestest, kelle palk küündib 1500–5000 euroni neto,» ütles Sass.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles