Töötute read täienevad mitmendat nädalat järjest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa
Töötukassa Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuni oktoobri alguseni registreeritud töötus vähenes, viimastel nädalatel on see uue hooga kasvama hakanud.

Alates 14. oktoobrist on registreeritud töötuid juurde tulnud 584. Sel nädalal täienesid töötute read 184 inimesed võrra ning registreeritud töötud moodustasid 7,3 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Uusi töötuid lisandus sel nädalal 1 568, neist 146 koondati eelmiselt ametipostilt. Kokku oli registreeritud töötuid eilse seisuga 46 903.

Kõige kõrgem, 13 protsenti, oli töötus Ida-Virumaal, kõige madalam, 4,8 protsenti, Jõgevamaal.

Swedbanki makroanalüütiku Annika Paabuti kinnitusel on jätkuvalt on tööturul probleemiks oskuste ja teadmiste nõudluse ja pakkumise mittevastavus – vaatamata sellele, et tööturul otsib aktiivselt tööd suur hulk inimesi, leiavad paljud ettevõtted, et vajalike oskuste ja teadmistega töötajaid on keeruline leida.

Registreeritud töötute arvu kasvule annab oma panuse ka sesoonsus, näiteks teenindussektoris, turismis ja põllumajanduses on suvel vajadus töökäte järele suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles