Olympicu tüli Trigoniga kogub tuure

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OEG juhi Madis Jäägeri sõnul on tal kahju, et vaidlus Trigoniga on üldse kohtusse jõudnud, kuna viib paratamatult juhatuse fookuse paigast ära.
OEG juhi Madis Jäägeri sõnul on tal kahju, et vaidlus Trigoniga on üldse kohtusse jõudnud, kuna viib paratamatult juhatuse fookuse paigast ära. Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Kasiinoettevõtte peagi toimuva erakorralise aktsionäride üldkoosoleku eel on tuurid üles võtnud Olympicu ja ülevõtupakkumisest keeldunud väikeaktsionäride esindaja Trigoni tüli. OEG otsustas vastata aktsiate suurendamise keelu põhjustanud kohtuvaidlusele omapoolse kahjunõudega.

Kuna kohus jättis augusti lõpus jõusse Olympicu aktsiakapitali suurendamise keelu, esitas ettevõte kolmapäeval Trigoni vastu omapoolse hagi. Sellega nõuab OEG ettevõttelt ligi 16,3 miljoni suurust valuraha kõigi nende kahjude kandmiseks, mis Trigoni juulikuus algatud kohtuasja ja sellest tingitult kasiinoettevõtte müügi pidurdamisega võivad kaasneda.

Ühtlasi ütles OEG tegevjuht Madis Jääger Postimehele, et vahepeal on Olympicu ostja Odyssey saanud kokku 90 protsenti OEG aktsiatest, mis on ettevõtte enda kinnitusel vajalikud kohustuslikuks ülevõtmiseks. «Ehk siis hagi rahuldamisega ega selle tagamisega ei ole Trigonil enam võimalik oma eesmärki saavutada,» märkis Jääger.

Vaidluses Olympicuga väikeaktsionäride eestkõnelejat Trigonit esindava Hannes Vallikivi sõnul on OEG vastuhagi, milles esitati neile müügi pidurdamise pärast ligi 16,3-miljoniline kahjunõue, alusetu ja täis vastuolusid. Tema hinnangul jätkab Odyssey Europe küsitava turupraktikaga.

«Alates maikuust on väikeaktsionärid väljendanud muret vähemuste õiguste pärast, mis Eestis on vähem kaitstud kui paljudes teistes riikides ning nende juriidilised sammud on suunatud Eesti investeerimiskeskkonna parandamisele,» sõnas Vallikivi.

Varasemalt korduvalt väikeaktsionäride õiguste kaitsmisega seotud vandeadvokaat Allar Jõks, kelle büroo esindab nüüd vaidluses Trigoniga küll Olympicut, ütles, et kui tavaliselt vaidlevad väikeaktsionärid ülevõtmise hinna üle, siis on ebatavaline, et Trigon on asunud antud vaidluses takistama aktsiate ülevõtmist.

Olympicu suuraktsionärid Armin Karu ja Jaan Korpusov andsid ettevõtte müügist Odyssey Europe AS-ile teada selle aasta 19. märtsil. Ühtlasi teatasid nad, et OEG lahkub pärast ülevõtutehingut börsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles