Ravimite müük kasvas III kvartalis 48,1 miljonit euroni

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisi planeerides tuleb mõelda ka vajalike ravimite peale, eriti kroonilise haiguse puhul.
Reisi planeerides tuleb mõelda ka vajalike ravimite peale, eriti kroonilise haiguse puhul. Foto: SCANPIX

Inimestel kasutamiseks mõeldud ravimite turumaht 2011. aasta kolmandas kvartalis hulgimüügihindades oli 48,1 miljonit eurot. Võrreldes 2010. aasta III kvartali andmetega on müük kasvanud 7,7 protsenti, teatas ravimiamet.

Kolmandas kvartalis väljastasid ravimite hulgimüüjad ravimeid üldapteekidele 35,4 miljoni euro, haiglaapteekidele 12,1 miljoni euro ning teistele asutustele (enamasti riigi- ja teadusasutused) 0,6 miljoni euro eest.

Eesti veterinaarravimite turumaht 2011. aasta kolmandas kvartalis hulgimüügihindades oli 2,3 miljonit eurot, mis võrreldes 2010. aasta kolmanda kvartaliga on vähenenud 10 protsenti.

Veterinaarravimeid käitles 10 hulgimüügiettevõtet, mis väljastasid ligikaudu 92 protsenti veterinaarravimitest otse tegutsevatele veterinaararstidele või põllumajandusettevõtteid esindavatele veterinaararstidele, 4 protsenti veterinaarapteekidele ja sama palju üldapteekidele.

Ravimiamet koostab ravimituru ülevaateid ravimite hulgimüüjate poolt kvartaalselt esitatavate aruannete alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles