Sõnajalgade tuuleparki toetanud Lüganuse vallavanema tool kõigub (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüganuse vallavanem Andrea Eiche
Lüganuse vallavanem Andrea Eiche Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viis Lüganuse opositsioonisaadikut paluvad kiirendatud korras kokku kutsuda volikogu istungi, et anda üle umbusaldusavaldus mais ametist tagandatud ning juunis tagasi valitud vallavanem Andrea Eichele.

Eelmisel volikogu istungil andis Lüganuse volikogus opositsiooni kuuluv Marja-Liisa Veiser vallavanemale üle järelepärimise, mis puudutas korraldatud prügiveo katkemist Lüganusel ning vallavanema pöördumist peaministri poole Aidu tuulepargi küsimuses, vahendab Põhjarannik.

Rahulolematust avaldatakse põhjusel, et endise Lüganuse valla territooriumil katkeb septembrist korraldatud jäätmevedu, mis kasvatab prügiveo hinda. Eichele pannakse süüks, et seni pole kinnitatud uut kogu valla territooriumil kehtivat jäätmekava ning korraldatud uut hanget prügivedaja leidmiseks.

Lisaks heidetakse Eichele ette tema pöördumist peaminister Jüri Ratase poole Aidu tuulepargi küsimuses, kus leitakse, et vallavanem on kajastanud oma isiklikke seisukohti Lüganuse valla ametlike seisukohtadena. 

Andrea Eiche sõnul on kahetsusväärne, et talle pannakse süüks tuuleparkide eest seismist, mille arendamist on soosinud nii haldusreformieelsed omavalitsused kui ka praegune. See, et korraldatud jäätmeveo katkemisega hind tõuseb, on vallavanema sõnul kahetsusväärne.

Eiche endal selles siiski suurt süüd ei näe, sest dokumendid uue jäätmekava kinnitamiseks ning hanke väljakuulutamiseks olid töös ning nendega oleks pidanud tegelema, kuid vahepeal, kui ta kaks kuud ametist eemal oli, polnud prügiveo ja jäätmekavaga seotud küsimustega üldse tegeldud.

Volikogu istung, kus antakse umbusaldusavaldus vallavanemale üle, toimub tõenäoliselt 12. septembril. Hääletamisele läheb see järgmisel istungil, mis toimub oktoobri alguses.

Loe lähemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles