ERR: Nokia kinnitab, et halvimad ajad on firma jaoks möödas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia juht Stephen Elop tutvustab Nokia uusi nutitelefone.
Nokia juht Stephen Elop tutvustab Nokia uusi nutitelefone. Foto: SCANPIX.

Soome kõrgtehnoloogiatööstuse lipulaeva Nokia jaoks on halvemad ajad möödas ja firma kiiresti taastumas, kinnitas Nokia asepresident avalike suhete alal Esko Aho.

Aho rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et Nokia ei taasta oma positsiooni maailma juhtiva mobiiltelefonitootjana, sest pole seda kunagi kaotanudki, vahendas ERR Uudised.

Soome Majanduse Instituudi teadusdirektori Markku Kotilaineni sõnul pole põhjust Nokia tähtsust Soome majandusele üle hinnata.

Ehkki Nokia on alati silma torganud julge ja agressiivsegi imagoga, olid firma jaoks ajad veel mõne kuu eest õige nutused ning talle ennustati mobiiltelefoniturul teisejärgulisse rolli jäämist.

Seni on paranemine tulnud peamiselt odavate telefonide abiga, ent nüüd on turule ilmumas ka operatsioonisüsteemi Windows kasutavad nutitelefonid, mis on huvi firma vastu veelgi kergitanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles