Graafik: Eesti idufirma kaasas investeeringuga 60 miljonit dollarit

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Monese

Eesti juurtega idufirma Monese teatas, et kaasas B-seeria investeeringuga 60 miljonit dollarit, et panustada kasvu ja rahvusvahelisse laienemisse.

Mobiilsete finantsteenuste pakkuja on koos neljapäevase investeeringuga kaasanud kokku 76 miljonit dollarit, millega ettevõte plaanib muuta oma teenused kättesaadavamaks suuremale hulgale kasutajatele.

Ettevõtte sõnul on nõudlus alates teenuse käivitamisest 2015. aastal järjepidevalt kasvanud. Suurbritannias ja mujal Euroopas on kasutajaks registreerunud ligi 600 000 inimest, igakuiste uute klientide arv on alates möödunud aasta lõpust kolmekordistunud ning igal aastal teevad kliendid Monese kontode kaudu tehinguid rohkem kui 2,5 miljardi dollari ulatuses.

Uut rahastamisvooru juhtis globaalne investor Kinnevik, kes on keskendunud digivaldkonna ettevõtetele. Samuti osalesid PayPal, Euroopa investor Augmentum FinTech ja läbi International Airlines Group’i selle kliendilojaalsuse ning äriandmetega tegelev üksus Avios Group Ltd. Rahastamises osalesid ka olemasolevad investorid, sealhulgas Investec Bank.

Ettevõttel on plaan tuua järgmiste kuude jooksul turule ka uued toote funktsioonid ja pakkumised. Samuti kavatseb Monese aasta lõpuks palgata 100 uut töötajat olemasolevatesse kontoritesse Suurbritannias ja Eestis ning ka uude kontorisse Portugalis, mis suurendab tunduvalt ettevõtte meeskonda.

Investeeringu tulemusena laiendatakse ulatuslikult meeskonda Tallinnas. Uusi ametikohti luuakse juurde nii arendus-, turundus- ja tootemeeskondades kui ka klienditeeninduses, finantsjuhtimise- ja regulatiivse järelevalve meeskondades.

Monese üks esimestest investoritest, 2014. aastal ettevõttesse rahapaigutuse teinud fondi haldava riskikapitali firma Tera Ventures partner Stanislav Ivanov, kes on ka Monese nõukogu liige, sõnas, et tegu on Taxify ja Transferwise’i järel kõigi aegade suuruselt kolmanda investeeringuga Eesti startup-firmadesse ning suurima B-seeria investeeringute kaasamise ringis tehtud investeeringuga.

«Täna avalikustatud investeering näitab riskikapitalimaailma suurte tegijate erakordselt kõrget usku Monese’sse. Eesti idufirmade seas on tegemist üldse suuruselt kolmanda tehinguga ja kõigi aegade suurima Series B tehinguga,» ütles Ivanov.

Monese üks edu faktoritest on Ivanovi sõnul selle juhid. «Juba esimesest kohtumisest alates oli ilmne, et Norris Koppel on üks silmapaistvamaid ettevõtjaid. Muljetavaldav, kui palju ta on suutnud suhteliselt lühikese ajaga oma esialgsest visioonist realiseerida,» tõdes Ivanov.

Eesti idufirmade rahastus:

 

Allikas: EstonianMafia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles