Isekustuvaid sigarette on keeruline tavalistest eristada

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isekustuvaid sigarette on välimuse ja paki järgi keeruline vanadest suitsudest eristada.
Isekustuvaid sigarette on välimuse ja paki järgi keeruline vanadest suitsudest eristada. Foto: SCANPIX

Uute kiiresti kustuvate sigarettide pakend ei erine vanade sigarettide pakenditest. Eristamiseks vajalikku märgistust ei pea tarbijakaitse kinnitusel sigaretipakkidel ka olema.

On vaid üksikuid firmasid, näiteks Philip Morris, kes on kiiresti kustuvate sigarettide pakid pisut teistsuguse välimusega teinud. Nimetatud maaletooja sigaretipakkidel on uutel suitsudel avamisriba kahekordne või on siis ribal märge PMI.

Enamikel sigarettidel on vastavad märked plokkidel või kastidel ja saatedokumentidel. «See tähendab, et edasimüüja saab selle alusel kindlaks teha, et paneb müügile õigeid ehk kiiresti kustuvaid sigarette,» ütles tarbijakaitseameti pressiesindaja Kadri Kauksi.

Kauksi lisas, et amet hakkab tegema ka kontrolle ja vanu sigarette müüvaid kaupmehi ootavad vastavad sanktsioonid. «Samuti on tarbijakaitseamet kahtluse tekkimisel valmis tooteid testima,» sõnas ta.

Suitsetajatele pani Kauksi südamele, et kiiresti kustuv sigaret ei välista tuleõnnetusi ning tuleohutuse eest vastutab alati suitsetaja ise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles