Swedbank: üha rohkem arveldatakse maksekaartidega

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Eesti inimeste maksekäitumise muutumine väljendub enim deebetkaardi maksetes, mille summa on aastaga kasvanud 16,1 protsenti.

Kaardimaksete arv kasvas samal perioodil (2011.aasta 9 kuud võrrelduna 2010.aasta sama perioodiga)  võrdluses koguni 19,8 protsenti, millest järeldub, et kliendid on hakanud tasuma kaardiga ka väiksemate ostude tegemisel, rääkis Swedbanki jaepanganduse divisjoni direktor Ulla Ilisson täna toimunud pressiüritusel. Tema sõnul kasvas kaardimaksete osakaal kõigis vanuserühmades; suurim on kasv olnud seeniorite seas.

Sularaha väljavõttude arv sularahaautomaadist on langenud sel aastal 6 protsenti, rahaliselt vähenes summa tervikuna ligikaud kahe protsendi võrra.

Ilissoni sõnul paneb ebaselge tulevik inimesi üha rohkem säästma - inimesed paigutavad üha rohkem raha hoiustele, mille maht kasvas 9 protsenti. Üha populaarsem on ka pere eelarve planeerimine ning pankade finantsplaneerijaid on leidnud reaalset ja järjest aktiivsemat kasutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles