Euroopa Keskpank ostis Itaalia ja Hispaania võlakirju

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa keskpank
Euroopa keskpank Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpank peatas Euroopa riikide võlakirjade müügilaine, ostes Itaalia ja Hispaania võlakirju, kuid keskpank seisab endiselt otsustavalt vastu üleskutsetele olla nn viimase võimaluse laenajaks valitsustele.

«Nad ostsid kõvasti Itaalia ja Hispaania 2- kuni 10-aastaseid võlakirju,» ütles Reutersile üks võlakirjakaupleja. Eile üle seitsme protsendi taseme kerkinud Itaalia võlakirjade tulusus langes täna taas sellest piirist alla. Seitsmeprotsendiline tulusus on valitsuse võlakirjade jaoks kriitiline, sellest kõrgema intressi puhul võib tekkida küsimus riigi maksevõime suhtes.

Euroopa Keskpank ei ole seni andnud signaale, et keskpanga ajutiste ja piiratud tugiostude poliitika on muutumas.

Eile võttis Euroopa võlakriisi teemal sõna USA rahandusminister Timothy Geithner, täna tegi seda president Barack Obama.

«Niikaua kui me ei pane paika konkreetset plaani ning struktuuri, mis saadab turgudele selge signaali, et Euroopa seisab kindlalt euro taga ning teeb kõik mis vaja, näeme me ka edaspidi turgude kukkumist, mida me oleme näinud senini,» ütles Obama Austraalia visiidil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles