Riigieelarvele esitati 25+1 muudatusettepanekut

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istung.
Riigikogu istung. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Riigikogu hakkab täna arutama järgmise aasta riigieelarve eelnõu, millele laekus tähtajaks 25 ettepanekut. Ühe ettepaneku koostas rahanduskomisjon ise.

Esitatud muudatusettepanekutest toetas rahanduskomisjon sotside ettepanekut suurendada rahvusraamatukogu Euroopa Liidu Infokeskuse eelarvet 83 734 euro võrra. Osaliselt arvestati ka sotsiaaldemokraatide Marianne Mikko, Indrek Saare, Rannar Vassiljevi, Jaak Alliku ja Eiki Nestori ettepanekut määrata täiendavad vahendid Eesti Rahvusringhäälingule inglis- ja venekeelsete uudiste edastamiseks. Selleks on plaanis eraldada täiendavalt 191 375 eurot.

Rahanduskomisjoni muudatusettepanek koosneb suures osas mitmetest ministeeriumide valitsemisalade sisestest tehnilistest muudatusest. Samuti lisanduvad muudatused, millega viiakse seadusest tulenevad määrad ja piirsummad vastavusse kavandatavate seadustemuudatustega ning täpsustunud vajadustega.

Keskerakond esitas mitmeid muudatusettepanekuid, mille katteallikaks oli märgitud astmeline tulumaks, kuid kõik need jättis komisjon arvestamata.

Rahanduskomisjon arutas eelnõu 7. ja 8. novembri 2011. aasta istungitel ja otsustas teha riigikogule ettepaneku lõpetada eelnõu teine lugemine ning määrata muudatusettepanekute esitamise tähtajaks 21. november kell 18.

2012. aasta riigieelarve tulude maht on 6,11 miljardit ja kulude maht 6,57 miljardit eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles