Grove Investil ei õnnestunud ka ringkonnakohtust 100 miljonit eurot saada

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pjotr Sedin.
Pjotr Sedin. Foto: Mihkel Maripuu

Pjotr Sedini kinnisvaraettevõttel Grove Invest ei õnnestunud ka ringkonnakohtult saada positiivset lahendit, millega oleks SEB pangalt välja mõistetud ligi 100 miljonit eurot valuraha.

OÜ Grove Invest süüdistas SEB Panka ja Liisingut oma tütarfirma Baltic Panel Groupi (BPG) majandusraskuste, likviidsusprobleemide ja pankroti põhjustamises ning nõudis kohtust vanas rahas 1,49 miljardit krooni ehk ligi 100 miljonit eurot kahjutasu.

Tänavu veebruaris langetas Harju maakohus ka SEB-le kasuliku lahendi, mille Grove Invest kohe apelleeris. Täna kell neli kuulutati välja ringkonnakohtu lahend, mis jättis maakohtu otsuse muutmata ja apellatsioonkaebuse rahuldamata.

Lisaks taotles Grove, et kõnealune firma BPG kaasataks menetlusse kolmanda osapoolena, ent ka sellega polnud kohus nõus.

Kohtuasja sisu seisnes selles, et 2005. aastal vineeritootmiseks asutatud Baltic Panel Group OÜ kaotas väidetavalt SEB Panga ja SEB Liisingu jõulise sekkumise tõttu ettevõtte juhtimisse nii oma investeeringu kui ka ettevõtte.

«Vineeritehase käivitumine takerdus seoses sellega, et tootmisseadmete tarnija ei olnud võimeline seadmeid tööle rakendama ja AS SEB Pank ja AS SEB Liising ei nõustunud Grove Invest ja BPG ettepanekutega tekkinud probleemide lahendamiseks. Selle tulemusena tekkisid Baltic Panel Grupil likviidsusprobleemid ja 12.05.2008 kuulutas kohus välja firma pankroti,» iseloomustas Grove'i esindanud vandeadvokaat Erki Kergandberg E24-le kohtusaaga alguses.

Grove Investi juhatuse liige ja osanik Jüri Triletski rääkis samal ajal, et umbes 500 miljoni kroonise maksumusega vineeritehasel oli olemas vajalik tööjõud, kogu vajalik tooraine, lai kliendibaas eksportturgudel ning ka kasumi kindlustamise leping maailma suurima kindlustusseltsiga Zurich.

«Kui pank ei oleks hakanud tegema meile takistusi ettevõtte käivitamisel tekkinud tehniliste probleemide lahendamisel, töötaks Baltic Panel Groupi tehas täna täiel võimsusel, valmistades 50 000 kuupmeetrit vineeri aastas, andes käivet 535 miljonit krooni aastas, EBITDAga 230 miljonit krooni aastas ning andes Kohilas tööd ca 150 inimesele,» ennustas Triletski 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles