Uus seadus paneb kindlustusturu kihama

Märt Belkin
, BNSi vastutav majandustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustusturg WWW FOTO: P M
Kindlustusturg WWW FOTO: P M Foto: P M

Rahandusministeeriumil on plaan lubada turule kindlustusseltsid, kes kuuluvad kindlustusvõtjatele. Juba vähemalt kahel rühmal on uue võimaluse vastu huvi ja praegu välisfirmade domineeritud turule on oodata ühistuna nii kodumaist elu- kui ka kahjukindlustust.

Advokaadibüroo LEXTAL partner, kindlustusõiguse spetsialist Olavi-Jüri Luik rääkis BNSile, et ühistulise ehk vastastikuse kindlustusseltsi omanikud on tavaliselt kindlustusvõtjad ise – tõsi, kindlustust saab osta ka ise liige olemata.

Nii on ühistu puhul kindlustusvõtjad ja kindlustusandjad rohkem seotud ja liikmed saavad ka õiguse kasumile kas siis dividendina või järgmisel perioodil odavama kindlustusmaksena. Praegu tohib kindlustusfirma olla vaid aktsiaselts või Euroopa ühing – nende kasum läheb aga aktsionäridele, kes ise üldiselt kindlustusvõtjad pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles