Merkel avaldas Kreeka uuele peaministrile toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel
Angela Merkel Foto: SCANPIX

Saksa kantsler Angela Merkel saatis reedel Kreeka üleminekuvalitsuse peaministrile Loukas Papadimosele telegrammi, lubades Berliini toetust võitluses võlakriisiga.

«Soovin Teile õnne tulevases peaministritöös,» kirjutas Merkel. «Ootan võimalust Teiega koostööd teha ja kinnitan, et Saksamaa seisab Teie ja kreeka rahva kõrval võitluses meie ühiste väljakutsetega Euroopas ja eurotsoonis.»

Merkel tõdes, et Papadimos sai valistusohjad enda kätte raskel ajal nii Kreeka kui euroala jaoks tervikuna, kuid talle pannakse suuri lootusi.

«Teie ja Teie valitsuse ülesanne on vastu võtta ja ellu viia otsustavad reformimeetmed, et Kreeka kriisist välja viia.»

Merkeli läkitus lõpeb lootusega teha Papadimosega koostööd, et «traditsiooniliselt tugev sõprus» Saksamaa ja Kreeka vahel veelgi süveneks.

Papadimose juhitav uus valitsus andis reedel ametivande, võttes endale kohustuseks ratifitseerida Euroopa Liidu päästepaketikokkulepe ja päästa riik pankrotist
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles