Skanska: saastekvoodid tekitavad ehitusturul hinnaanomaaliat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti on saastekvootide müügist teeninud mitu miljardit.
Eesti on saastekvootide müügist teeninud mitu miljardit. Foto: Liis Treimann.

Skanska juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul tekitab CO2 kvootide müügist saadud raha massiivne suunamine hoonete energiatõhususe tõstmiseks turul hinnaanomaaliaid.

«CO2 projektide häda on see, et need on lükatud väga kitsasse peroodi ja see tekitab hinnaanomaaliaid,» rääkis Aavik täna toimuval kinnisvarakonverentsil.

Nordeconi juht Jaano Vink lisas, et kindlasti tekib väga kitsas valdkonnas - viimistlus- ja soojustusmaterjalide tootmises - surve hindade tõusuks.

«Kui arvutada, mis maht tuleb ära teha, pole muud varianti. Sellist mehhanismi, mis suudaks hindu näiteks akende või küttesüsteemide puhul alla lüüa,» rääkis ta.

Samas nõustusid mõlemad, et saastekvootide müügist saadud raha suunamine ehitusse on turul tegutevatele ettevõtetele üldiselt kasulik.

«Soojustmaterjalide müüjatel ja tootjatel on hea hinda tõsta, aga iseenesest on positiivne, et tööd tuleb juurde,» lausus ka Merko juhatuse liige Jaan Mäe.

Eestil on võimalus CO2 kvoodist teenitud raha kasutada 2012. aasta lõpuni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles