Endise Kalevi vabriku piirkonda kavandatakse kõrghooneid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Endise Kalevi kommivabriku piirkonda ehk Tallinnas Pärnu maantee, Kohila tänava ja Järvevana tee vahel asuvale maa-alale kavandatakse kuni 17-korruselisi elu- ja ärihooneid, detailplaneeringu koostamise algatamise otsutab linnavalitsus homme.


«Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks on luua võimalus rajada 13,31 ha suurusele maa-alale kuni 17-korruselised hooned ning neid teenindavad tänavad,» selgitas abilinnapea Taavi Aas linnavalitsuse pressiteates.

Planeeritavas kvartalis asusid varem peamiselt tootmishooned, mis on lammutatud või büroodeks kohandatud. Kvartalis asuvad näiteks politseiameti, piirivalveameti ja Põhja politseiprefektuuri kasutuses olevad hooned.

Planeeritav maa-ala on hoonestatud eri aegadel eri tüüpi hoonetega. Suurem osa hoonetest on vanad tööstushooned, mis on minetanud esialgse otstarbe, viimastel aastatel on neid lammutatud, rekonstrueeritud või osaliselt asendatud büroohoonetega.

Teemaplaneeringus «Kõrghoonete paiknemine Tallinnas» on soovitatud kavandada sellele alale tänavaäärsete hoonete taha jäävasse hoovi mitmeotstarbelised kõrghooned koos parkimiskorrustega.

Planeeritavale alale nähakse ette umbes 600 korterit. Kõrghaljastuse ja avaliku ruumi minimaalne osakaal peab piirkonnas olema kokku vähemalt 20 protsenti.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Skanska EMV AS, sooviga muuta kvartalis asuvate kruntide piire ja sihtotstarbeid ning planeerida alale kolm linnaruumiliselt eriilmelist kvartalit äri- ja eluhoonete ehitamiseks. Detailplaneeringu eskiisi koostas OÜ Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles