Nordea tegevjuht kahetseb luksuskorteri ostmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea tegevjuht Christian Clausen
Nordea tegevjuht Christian Clausen Foto: SCANPIX

Põhjamaade pangakontserni Nordea taanlasest tegevjuht Christian Clausen ei pea enam luksuskorteri ostmist heaks otsuseks.

Clausen teatas nüüd, et korteri üürimine oleks kasulikum, kirjutab mtv3.fi.

Uudis, et pangajuht sai endale 22,5 miljonit Rootsi krooni (2,52 miljonit eurot) maksva korteri, tekitas Rootsis viha, kuna Nordeal on käsil säästurežiimi ning töökohti vähendatakse.

«Kui oleksime teadnud, millise reaktsiooni see tekitab, oleksime langetanud teise otsuse,» selgitas Clausen.

Clausen rõhutas, et korter on tema kasutuses vaid selle aja, mil ta juht on ning tegemist ei ole «kingitusega».

Nordea direktorite nõukogu esindaja Björn Wahlroos valas veelgi õli tulle kommentaaridega, et «inimene peab ju kuskil elama». Ka oli Wahlroos arvamusel, et Clauseni palk võiks tõusta.

Rootsi rahandusministri Anders Borgi sõnul ei tekita pangajuhtide suhtumine Nordea panga suhtes usaldust. Samuti kutsus ta Nordea panga kliente panka vahetama.

Möödunud nädalal teatasid mitmed väljaanded, et Nordea ostis tegevjuhile Stockholmi kesklinnas 256-ruutmeetrise luksuskorteri.

Kuna seni oli seda korterit kasutatud kontorina, siis plaaniti see kümne miljoni Rootsi krooni (üle ühe miljoni euro) eest renoveerida.

Nordea teatas, et korteriostmise otsuse võttis vastu panga direktorite nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles