Balti peaministrid: võiksime kujuneda e-valitsemise juhtregiooniks Euroopas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti peaministrid Andrius Kubilius, Andrus Ansip ja Valdis Dombrovskis.
Balti peaministrid Andrius Kubilius, Andrus Ansip ja Valdis Dombrovskis. Foto: Valitsuse pressibüroo

Balti riikide peaministrid olid tänasel tiookohtumisel ühel nõul, et Baltimaad võiksid kujuneda elektroonilise asjaajamise ja e-valitsemise juhtregiooniks Euroopas.

Eesti peaminister Andrus Ansip, Läti peaminister Valdis Dombrovskis ja Leedu peaminister Andrius Kubilius arutasid tänasel tippkohtumisel Balti koostöö strateegilised küsimusi, teatas valitsuse pressiesindaja.

Kõne all oli Rail Baltic projekt, energeetika küsimused, ühise digitaalturu loomine ja kaitsekoostöö.

Kõneldes ühise elektrituru arendamisest, avaldas peaminister Ansip lootust, et Läti ja Leedu ühinevad NordPoolSpot-ga esimesel võimalusel. Samas on selle eelduseks põhivõrguettevõtja täieliku sõltumatuse tagamine. Eesti on huvitatud, et Läti jätkaks kiirelt ettevalmistusi Eesti-Läti täiendava elektriühenduse rajamiseks.

Balti peaministrite järgi peaks toimiv digitaalturg olema Euroopas rajatud 2015. aastaks. Peaminister Ansipi sõnul tuleb selleks ELi tasandil kõrvaldada olemasolevad takistused. Muu hulgas tähendab see näiteks digiallkirja direktiivi täiendamist e-autentimise regulatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles