Saaremaa sild tuli reaalsusele lähemale: Hiina ehitaja käis kohapeal asja uurimas (12)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa silla võimalik trajektoor, mida pakkus hiljuti välja ettevõtja Raivo Hein.
Saaremaa silla võimalik trajektoor, mida pakkus hiljuti välja ettevõtja Raivo Hein. Foto: Erakogu

Kolmapäeval käisid Muhumaal Hiina riikliku ehitusfirma esindajad, kes kinnitasid valmisolekut osaleda Muhu saare ja Mandri-Eesti vahelise silla rahastamisel ja ehitamisel.

«Saaremaa sild muutub reaalsemaks, kui kaasata raha, mis ei koorma Eesti riigi eelarvet ja selline võimalus hiinlastega on tekkinud,» ütles Hiina ettevõtte esindajatega Muhus käinud Andrus Villem, kes oli aastaid tagasi teede- ja sideminister Toivo Jürgensoni nõunik, kirjutab Saarte Hääl.

Tema sõnul oleks Hiina ettevõte China Construction Communication Engineering Croup CO.LTD valmis silla valmis ehitama kontsessiooni alusel ja pärast kontsessioonilepingu lõppemist jääks rajatis Eesti riigile.

Andrus Villemi sõnul on tema suhtlus Hiina riikliku ehitusettevõtte tütarfirma esindajatega kestnud pool aastat, eilne kokkusaamine Muhus Liival oli esimene kohtumine riigivõimu esindajatega.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles