Pangad diskrimineerivad rasedaid naisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Clegg.
Nick Clegg. Foto: SCANPIX

Briti asepeaminister Nick Clegg annab korralduse uurida, kuidas pangad naisklientidega ümber käivad. Ministris tekitavad «õudu» sõnumid, et naissoost ettevõtjad ja ärinaised saavad laenurahale ligi meestest vaevalisemalt.

Clegg ütles Financial Timesile, et palus liberaaldemokraadist võrdõiguslikkuse ministril Lynne Featherstone’il jõuda selgusele, kas pangad tõesti oma tegevuses seadust rikuvad – nagu kinnitab Duisenbergi finantsinstituudi professori  Noreena Hertzi hukkamõistev raport.

Hertz kirjutab tänases Financial Timesis, et kogu Euroopas saavad mehed laene kergemini kui naised.

Ta väidab ühtlasi, et rasedad ja emapuhkusel naised jäetakse sageli laenudest ilma.

«Näib täiesti mõeldamatu, et 21. sajandil jäetakse rasedad naised laenuta sel lihtsal põhjusel, et nad on võimelised lapsi saama,» kirjutab Herz.

«On ülimalt oluline, et valitsus nõuaks naistele võrdset kohtlemist meestega – ja et nad võtaks midagi ette, kui olukord ei muutu.»

Clegg, kes Hertzi raporti läbi luges, ütles, et on avastustest «šokeeritud».

«Kui pangad diskrimineerivad naisi, on see mitte üksnes täiesti vastuvõetamatu, vaid ka ebaseaduslik,» ütles Cleggi pressiesindaja. «Professor Hertz on kirjutanud olulise raporti, mis väärib valitsuse juurdlust,» lisas ta.

Featherstone uurib asja ja teatab esimesel võimalusel edasistest sammudest.

Raporti taustaks on valitsuse katsed saavutada sügavamat kontakti naissoost valijatega. Läinud nädalal teatas Briti siseminister ja saareriigi mõjukaim naispoliitik Theresa May, et naissoost ettevõtjaile plaanitakse tekitada enam kui 5000 ärialast mentorit.

Minister tunnistas, et naised on majanduslanguses kohutavalt kannatanud – 70 000 peavad töötama poole kohaga ega saa koormuse tõstmiseks midagi ette võtta.

CopyrightThe Financial Times Limited 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles