Netipettuseks kasutati Eesti firmat Rove Digital

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI.
FBI. Foto: SCANPIX

Politsei- ja piirivalveameti, riigiprokuratuuri, Eesti kohtuekspertiisi instituudi, FBI, NASA ja USA prokuratuuri koostööna paljastatud netipetturid kasutasid oma kuritegudeks Eesti firmat Rove Digital uue nimega Digitalu.

2007. aastal Äripäeva poolt edukaimaks IT-firmaks nimetatud Rove Digitali nimi käib läbi FBI raportis, kus kirjutatakse, et läbi selle firma pesti puhtaks osa 14 miljonist dollarist, mis ebaseaduslikult teeniti.

Uue nimega Digitalu Eesti OÜ üheks asutajaks on Vladimir Tšaštšin, kes sobib prokuratuuri poolt skeemi organiseerijaks peetud mehe iseloomustusega.

Eesti Ekspress kirjutas juba 2009. aastal viitega rahvusvahelise arvutiturbefirma Trend Micro raportile, mille kohaselt pealtnäha tavaline internetiteenuste pakkuja haldab ja juhib tegelikult juba alates 2005. aastast nuhkviirusi levitavate veebisaitide võrgustikku ning on oma kontrolli alla kaaperdanud hulganisti nakatunud arvuteid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles