Toyota kutsub juhtmevea tõttu tagasi üle miljoni auto

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota logo.
Toyota logo. Foto: Gene J. Puskar / AP

Toyota teatas kolmapäeval, et plaanib kutsuda tagasi ligemale 1,03 miljonit hübriidautot üle kogu Euroopa, USA ja Jaapani.

Autotootja sõnul seisneb rike hübriidajami juhtsüsteemiga ühenduvas juhtmestikus, mis võib hakata käima ühenduskohast vastu oma katet. Sõidust tekkiv vibratsioon võib hakata ajapikku kulutama juhtme isolatsiooni, mis võib omakorda tekitada lühise ja isegi tulekahju. Rike puudutab vahemikus 2015. aasta juuli kuni 2018. aasta mai Jaapanis toodetud sõidukeid.

Rikkest mõjutatud mudelite hulka kuuluvad peamiselt hübriid Prius ja C-HR maastur, mida müüdi Jaapanis, Euroopas, Austraalias ja vähemal määral ka teistes riikides. Üle poole tagasi kutsutud autodest asuvad siiski Jaapanis. USAst kutsutakse tagasi ainult Priused.

Toyota sõnul on Jaapanist teada juba üks intsident, kus lühisesse läinud juhtmekimp hakkas kapoti alt suitsu välja ajama.

Allikas: CNBC

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles