Presidendil jäi Eesti suurima tööstusinvesteeringu avaüritus vahele (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid saabus seekordsele tööperioodile Narvas möödunud nädala teisipäeval, 28. augustil.
Kersti Kaljulaid saabus seekordsele tööperioodile Narvas möödunud nädala teisipäeval, 28. augustil. Foto: Tairo Lutter

Täna pealelõunal toimus Ida-Virumaal 610 miljonit eurot maksma läinud Eesti Energia Auvere elektrijaama pidulik avamine, kus osales küll peaminister Jüri Ratas, kuid üritus jäi vahele praegu Narvas resideeruval presidendil Kersti Kaljulaidil.

Mitu aastat on Eesti suurimaks tööstusinvesteeringuks tituleeritud Auvere elektrijaama üleandmine riiklikule energiafirmale Eesti Energiale viibinud. Kuigi algselt pidi jaam valmima 2015. aastal, siis 2017. aastal, läks selle ehitajal General Electricul alles kolmandal korral ehk sel aastal õnneks rajatis Eesti Energiale üle anda.

Auvere elektrijaama pikalt oodatud avamine leidis Ida-Virumaal aset täna algusega kell 14. Paar tundi kestnud üritusel osales küll peaminister Jüri Ratas, kuid ürituselt jäi kõrvale praegu piirkonnas resideeruv president Kersti Kaljulaid, kes on ka endine Eesti Energia töötaja. Nimelt oli Kaljulaid aastatel 2002–2004 Iru elektrijaama finantsdirektor ja direktor.

Presidendi avalike suhete nõuniku Taavi Linnamäe sõnul on energiasektor kindlasti midagi, mida riigipea süvitsi tunneb ja mis talle huvi pakub. «Novembris Ida-Virumaale tulles plaanime seetõttu võtta terve eraldi päeva, et Eesti Energia tegemistega sisuliselt tutvuda,» märkis ta.

Küll aga ütles Linnamäe, et Auvere elektrijaama avamistseremooniat ei õnnestunud paraku täna päevakavva mahutada. «Mõned asjad olid juba varem sellesse aega kokku lepitud,» põhjendas riigipea avalike suhete nõunik. Tema sõnul on presidendil täna kavas erinevad kohtumised Eesti meediajuhtide, Ida-Viru ettevõtjate, vabakonna ja kohalike omavalitsuste inimestega.

Kersti Kaljulaid töötab sel sügisel Narvas kahel korral. Esimene periood algas eelmise nädala teisipäeval, 28. augustil ja kestab kuni homseni. Lisaks töötab riigipea Narvast ka kahel nädalal novembris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles