Galerii ja video: Mercedes esitles oma esimest elektrimaasturit, mis hakkab konkureerima Teslaga

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mercedes-Benz esitles teisipäeval Rootsis oma uut EQC elektrimaasturit, mis hakkab luksuslike elektriautode segmendis konkureerima eelkõige Tesla ja Audi e-troniga.

Nelikveoline (kuid aktiivne on enamasti ainult esivedu) maastur suudab ettevõtte sõnul läbida ühe laadimisega kuni 450 kilomeetrit. Autol on 80 kWh liitiumioonaku, mille saab kiirlaadijaga laadida 10 protsendi pealt 80 protsendi peale 40 minutiga. Muidu on autol standardvarustuses kaasas vesijahutusega 7,4 kW laadija.

EQC kiirendab autotootja sõnul nullist saja kilomeetrini tunnis 5,1 sekundiga, kuid ei lähe kiiremini kui 180 km/h. Maasturil on 402 hobujõudu (300 kW) ja 765 Nm pöördemomenti. Auto armatuuril on 10,25-tolline monitor ja standardvarustusega tulevad muuhulgas kaasa 19-tollised veljed, adaptiivsed esituled ja soojendusega istmed.

Mercedes-Benz ei avaldanud veel EQC hinda, kuid tootmine algab Saksamaal juba järgmisel aastal. Sealt edasi plaanitakse tootmist laiendada Hiinasse ja võib-olla ka USAsse. Daimleri tegevjuht Dieter Zetsche ütles esitusel, et 2022. aastaks loodetakse turule tuua 10 elektrilist mudelit. 2025. aastaks peaks elektriautod moodustama Mercedes-Benzi müügist 15–25 protsenti.

Zetsche toonitas, et konkureerima hakatakse eelkõige Teslaga, kellel pole vastavas segmendis siiani erilist vastast olnud. Mercedes üritab Teslaga võisteldes rõhuda eelkõige kvaliteedile, sest Saksa autodel on hea maine, mis ulatub tagasi sajandi taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles