Ettevõtlusamet apelleerib Statoili müügimaksu võidu 18. novembriks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupõrsas
Hoiupõrsas Foto: SCANPIX

Tallinna ettevõtlusamet ei kavatse alla anda halduskohtu otsusele, mille kohaselt ei pea Statoil maksma aktsiisikaupadelt (kütustelt) müügimaksu ning esitab kohtule apellatsioonikaebuse 18. novembriks.

«Oleme seisukohal, et müügimaks on kooskõlas siseriikliku õigusega ja Euroopa Liidu õigusega. Kohtuotsuse ning kaebuse sisu ei saa me kommenteerida, kuna kohtuasi on kuulutatud kinniseks seoses maksu- ja ärisaladusega,» ütles ettevõtlusameti juht Marek Jürgenson.

Mäletatavasti otsustas halduskohus oktoobris, et vastavalt Euroopa Komisjoni määrusele ei tohi Tallinn küsida aktsiisikaupadelt nagu alkohol, tubakas ja kütus lisaks veel müügimaksu. Linn sellega aga ei nõustu ning kavatseb otsuse apelleerida.

Oktoobri kuus oli linnale laekunud müügimaksu kokku 12,1 miljonit eurot, millest aktsiisikaupade osakaal moodustab hinnanguliselt 13 protsenti ehk 1,6 miljonit eurot. Statoil ei tahtnud avalikustada, kui palju ettevõte on müügimaksu tasunud, ent kuid lõplik kohtuotsus langeb Statoili kasuks, peab ettevõtlusamet selle tagasi maksma.

Lisaks Statoilile on kohtuteed plaanimas ka Neste. Mitmed teised aktsiisikaupade müüjad ootavad praegu kohtulehingu lõppu ning mõistagi neile kasulikku otsust, et saaks hakata raha tagasi nõudma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles