Nokia taastub aeglaselt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia juht Stephen Elop.
Nokia juht Stephen Elop. Foto: SCANPIX.

Factset kogus kokku 61 analüütiku hinnangud Nokia võimaliku käekäigu kohta, millest selgub, et enamus neist ei usu ettevõtte tulemuste kiiresse paranemisse, vahendab Talouselämä.

Selgub, et enamus analüütikuid ei soovita hetkel Nokia aktsiaid osta vaatamata sellele, et viimasel ajal on ettevõttest tulnud positiivseid uudiseid.

61st küsitletud analüütikust 30 soovitab ettevõtte aktsiat hoida, 19 soovitab müüa või selle osakaalu vähendada ning vaid 12 analüütikud soovitab aktsiat osta või selle osakaalu oma portfellis suurendada.  

Samasugune oli analüütikute hoiak ka umbes kuu aja eest.

Oktoobris kallines Nokia aktsia küll 15 protsenti, kuid uute nutitelefonide avalikustamisel aktsia hinnale suuremat positiivset mõju polnud. Esmaspäeval maksis mobiilitootja aktsia 4,87 eurot, mis on umbes kolm eurot madalam tase kui ettevõtte juhi Stephen Elopi ametisse astudes.

Suurem osa küsitletud analüütikuist ei usu Nokia tulemuste kiiresse paranemisse ning valdavalt nähakse oma prognoosides, et lähiaastail püsib ettevõtte käive muutumatuna.

Nokia on analüütikud ettevaatlikuks muutnud ka seetõttu, et mobiilitootja turuosa nutitelefonide segmendis on nõrk ning turult lahkuvaid Symbiani operatsioonisüsteemiga telefone tuleb ettevõttel müüa ilmselt üsna odavalt.

Samal ajal puudub ka kindlus, et uute Windows Phone operatsioonisüsteemiga telefonide müük sujuks Nokial sedavõrd hästi, et see võimaldaks näidata minevikust tuntud häid tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles