Taavi Rõivas liitus Leedu krüptoiduga (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: AFP / Scanpix

Endine peaminister, praegune riigikogu liige Taavi Rõivas liitus Leedu idufirmaga Lympo, mis loodab tänu plokiahela tehnoloogiale inimeste terviseandmeid ratsionaalsemalt kasutada.

Rõivasest sai ettevõtte nõukogu liige. Lympo sõnul on nende missioon panna inimesed rohkem sportima ja aktiivset eluviisi harrastama. Rõivas säutsus Twitteris, et tal on hea meel aidata üht Baltikumi kõige lootustandvamat startup’i, vahendab Coindesk

Lympo äriplaan näeb ette, et nad utsitavad inimesi sportima, mille pealt koguvad ja koondavad kasutajate terviseinformatsiooni. Selle eest saavad kasutajad firmalt vastu token'eid (tõend, mis väljendab plokiahela süsteemis mingit vääringut või õigust-toim), mille eest saab omakorda osta Lympoga liitunud ettevõtete kaupu või teenuseid.

Lympo algne plaan oli kasutada ühe levinuma krüptoraha Ethereumi tehnoloogiat, kuid praeguse seisuga kasutatakse selleks pigem teist krüptoraha NEO.

Lympo jõudis tänavu märtsis juba token'ite müümise faasi, kolmandas kvartalis peaks ka äpp välja tulema.

Leedu krüptomaastik pole võõras

Tänavu kevadel liitus Rõivas veel Leedus avatud arenduskeskuse Blockchain Centre Vilnius juhtorganitega.

Täpsemalt sai Eesti poliitikust – leedulased nimetavad teda digipoliitikuks (digital politician) – selle ettevõtmise nõukogu liige. Mittetulunduslik keskus pakub plokiahelaga tegelevatele idufirmadele tööpindu, otsib neile kontakte ja korraldab koolitusi ning muid sündmusi.

Keskuse asutaja Antanas Gouga nimetas Taavi Rõivase liitumist strateegiliseks otsuseks, et aidata saada meie piirkonnal plokiahelatehnoloogia arendamise liidriks maailmas.

Rõivase ülesandeks saab muu hulgas keskuse partnerüksuse loomine Tallinnas, selle nimeks peaks saama Blockchain Centre Tallinn. Sarnased sõsarkeskused on leedulastel olemas juba Melbourne’is ja Shanghais.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles