Eesti Energia juhi firma «unustas» Saaremaal veisekarja aastateks omapäi (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juht Hando Sutter.
Eesti Energia juht Hando Sutter. Foto: Tairo Lutter

Vaatamata ettekirjutusele ja sunniraha hoiatusele pole Hando Sutterile kuuluv Saaremaa Ökoküla ära toonud Vilsandi lähistel Loonalaiul juba mitu aastat aastaringselt peetud veiseid, kes on saarel ka paljunenud.

Saaremaa Ökoküla juht Andreas Väli oli sellest üllatunud, sest tema andmetel olid loomad juba üle-eelmise tegevjuhi Meelis Kuivjõgi aegu laiult ära toodud. «Sellist asja, et jääksid ka veel nüüd üle talve sinna, kindlasti ei taha,» kinnitas firma tegevjuht Andreas Väli, vahendab Saarte Hääl.

2015. aastal viidi laiule Saarte Hääle andmetel kokku kaheksa lehma ja pulli, kes on pidanud inimeste abita hakkama saama kolm talve. Sellega jättis omanik loomad hätta ja eksis rängalt loomapidamisnõuete vastu.

«Loomaomanik peab tagama piisavalt sööta, ligipääsu joogiveele, varjumisvõimaluse ning loomapidaja peab loomi üle vaatama,» ütles veterinaar- ja toiduameti (VTA) pressiesindaja Elen Kurvits.

Saaremaa Ökoküla sai laiemalt tuntuks mõned aastad tagasi, kui firma omanik Hando Sutter teatas, et ettevõttel kadus paari aastaga Vilsandi ja Lääne-Saaremaa karjamaadelt tuhat lammast. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles