Hollandi suurpanka ootab rahapesu võimaldamise eest hiiglaslik trahv

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ING panga kontor Brüsselis.
ING panga kontor Brüsselis. Foto: YVES HERMAN / REUTERS

Hollandi pank ING peab maksma ligemale 775 miljonit eurot trahvi, pärast seda kui võimude uurimine paljastas, et panga finantskuritegude vastased meetmed on väga nõrgad ja mitmed selle kliendid on tegelenud rahapesuga.

ING panga tegevjuht Ralph Hamers võttis süü omaks ja tunnistas, et mitmed puudujäägid panga töös on võimaldanud klientidel tegeleda ajavahemikus 2010 - 2016 rahapesuga. ING Hollandi haru tegevjuht Vincent van den Boogert ütles aga, et kasutusele võetakse mitmed uued turvameetmed, et vältida sarnaste vigade kordumist.

Hollandi prokuratuuri sõnul võisid ING kliendid sooritada finantskuritegusid süübimatult aastaid, ilma erilise vahele jäämise ohuta. «ING oleks pidanud nägema, et mitmed rahavood tulid kuritegevusest,» seisis prokuratuuri teates.

Praeguste andmete järgi ei olnud ükski panga töötaja kuritegudega seotud. Pigem oli tegu kollektiivsete vigade ja hoolimatusega, mis läbis kõiki juhtumise tasandeid. Pank on nüüd otsustanud karistada mitut endist juhtivtöötajat, hoides muuhulgas tagasi nende finantspakette.

Allikas: BBC.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles