FT: Danske Eesti filiaali kaudu liikus ühes aastas 30 miljardit dollarit (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske kontor Tallinnas.
Danske kontor Tallinnas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Ajalehe Financial Times andmetel leidis sõltumatu juurdlus, et Danske panga Eesti filiaali kaudu liikus ainuüksi ühe aasta jooksul ligi 30 miljardi dollari ulatuses Venemaalt ja mujalt endisest Nõukogude Liidust pärit raha, vahendab ERRi uudisteportaal

Tegemist on Danske panga poolt tellitud raportiga, mille on koostanud konsultatsioonifirma Promontory Financial ning mille mustandiga õnnestus Financial Timesil tutvuda.

Järeldused tekitavad palju küsimusi selle kohta, kui palju ja millal teadis Danske panga juhtkond, kuivõrd suures ulatuses liikus raha läbi väikese Eesti filiaali.

Skandaali tekitanud tehingud toimusid aastatel 2007-2015 ning kõrgperioodiks oli 2013. aasta, mil Danske Eesti filiaali mitteresidentidest klientide hoiused ulatusid ligi 30 miljardi dollarini. Tehinguid toimus sellel aastal ligi 80 000.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles