Riigikogu ihkab sügisel tasuta parkimiskohti juurde saada (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Riigikogu kantselei sõnul on riigikogu liikmetel parkimiskohtadega kitsas käes, mistõttu tuleks neile tasuta kohti juurde tekitada. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul pole see aga võimalik.  

«Riigikogu vajadus parkimiskohtade järele on täna tunduvalt suurem, kui Toompea lossi ees olev plats seda võimaldab,» alustas riigikogu kantselei haldusdirektor Ahto Saks oma palvekirja Tallinna linnavalitsusele, lisades sinna kiiresti otsa, et nad on parkimislube minimaalselt väljastanud. Ta põhjendas, et parkimisega on kitsas käes, kuna lossi ees toimuvad alatasa avalikud koosolekud ja üritused, mille arv iga aastaga suureneb.

Eriti pingeline on Saksi sõnul parkimine alates selle septembrist kuni novembri keskpaigani, kui toimub Kuberneri aia renoveerimine. «Aia rekonstrueerimiseks on ehitustööde ajaks vähenenud lossi platsil parkimiskohtade arv 15 võrra. Arvestades Komandandi tee ning Falgi tee parkimiskohtade madalat koormust, palume võimaldada 15l Riigikogu parkimisloaga auto parkimist Komandandi teel,» kõlas Saksi soov.

Talle vastas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, kes ütles, et tal ei ole võimalik riigikogu taotlust rahuldada. Ta toetus linnavolikogu määrusele, mille järgi saavad Tallinnas tasulisel parkimisalal ilma rahata parkida üksnes Tallinna linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmed, samuti osad puudega inimesed ja diplomaatilise esinduse sõidukid. Riigikogu liikmed nende hulka ei kuulu ja seetõttu ei saa nad parlamendile vastu tulla, kõlas Klandorfi kokkuvõte.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles