Tallinna üks suurim kaubamaja sai suure kahjumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab välja nägema Kristiine keskus pärast ulatuslikku renoveerimist.
Selline hakkab välja nägema Kristiine keskus pärast ulatuslikku renoveerimist. Foto: Citycon

Tallinna ühe suurima kaubanduskeskuse Kristiine keskuse omanikfirma vajus möödunud aastal sügavasse kahjumisse, mille taga oli peamiselt kinnisvara väärtuse allahindamine.

Soomlaste Citycon gruppi kuuluva Kristiine Keskus OÜ käive langes paari protsendi võrra 11,8 miljonile eurole, samas kahjum tuli ajalooliselt suur – 1,8 miljonit eurot, selgub firma majandusaasta aruandest.

Veel ülemöödunud aastal teeniti pea 5 miljoni eurone kasum. Firma juhatus põhjendas tagasilööki sellega, et nad hindasid oluliselt alla kaubanduskeskuse kinnisvarainvesteeringute väärtust. Nimelt läbib keskus praegu uuenduskuuri ja paljud rendipinnad on jäänud tühjaks.

Kristiine Keskuses on kaubanduspinda kokku 43 720 ruutmeetrit. Möödunud aastal alustati uute renoveerimis- ja ehitustöödega, mis plaanitakse lõpetada 2019. aastal. Uuteks suuremateks rentnikeks on rahvusvaheliselt tuntud spordirestoran ja meelelahutuskeskus O’Learys ning Reservedi rõivakauplus.

Kristiine Keskuse omanikfirma Citycon Oy-le kuulub Eestis veel Rocca al Mare Kaubanduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles