RMK nõukogu liikmeid ootab ees kolmekordne palgatõus (4)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK peahoone Tallinnas.
RMK peahoone Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Kui valitsus keskkonnaministri määruse eelnõu heaks kiidab, tõuseb riigimetsa majandamise keskuse (RMK) nõukogu liikmete tasu ligi kolm korda, kirjutab ERR.

RMK nõukogu esimees teenib kuus praegu 473 eurot ning esimehe asetäitjale ja liikmetele makstava tasu suurus on 355 eurot kuus.

Kooskõlastusringil olev eelnõu näeb ette, et alates oktoobrist teeniks nõukogu esimees kolm töötasu alammäära kuus ehk praeguse seisuga 1500 eurot ning nõukogu liikmed kaks alammäära ehk 1000 eurot kuus.

Ametiühingud ja tööandjad on kokku leppinud, et järgmisel aastal võiks alampalk tõusta seniselt 500 eurolt 540 euroni kuus, mis kergitaks nõukogu liikmete tasu alates 2019. aastast veelgi.

RMK ja keskkonnaministeeriumi koostöös kirjutatud eelnõu seletuskiri põhjendab tasu tõstmist sellega, et seda pole tehtud viimased kümme aastat.

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles