Sotsiaalmeediastaar Kim Kardashiani abikaasa on kõva aktsiainvestor

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Kardashian ja Kayne West.
Kim Kardashian ja Kayne West. Foto: MARK RALSTON / AFP/Scanpix

Räppar Kayne West, kes on tuntud ka sotsiaalmeediastaari Kim Kardashiani abikaasana, on ka väga edukas aktsiainvestor ning aktsiate valija.

Eelmiste jõulude ajal kinkis West Kardashianile karbi aktsiasertifikaatidega, mille foto sotsiaalmeediastaar ka Instagrammi postitas. Fotodel oli näha selliseid nimesid nagu Amazon, Adidas, Apple, Disney ja Netflix. Peale ühe erandi on kõikide aktsiate hinnad kerkinud märgatavalt rohkem kui aktsiaturg tervikuna. Kaks aktsiat on kerkinud eriti silmapaistvalt – Amazoni aktsia on aasta algusest kerkinud 64 ja Netflixi aktsia koguni 90 protsenti.

Kui Kardashian kingituse avalikuks tegi, kirjutas tuntud investeerimisportaal thestreet.com, et West tegi ilmselt suure investeerimisvea, sest portfell on liiga tehnoloogiakeskne ning ta pole seda absoluutselt hajutanud, mistõttu on selles liiga palju liiga kalleid tehnoloogiaaktsiaid.

Portaal soovitas soetada Westil riskide hajutamiseks hunniku maju või 20 klassikalist autot.

Tänase seisuga on aga Westi investeerimisotsus õige. Telekanal CNBC arvutas kuu aega tagasi, et portfelli tootlus on 40 protsendipunkti USA aktsiaindeksi S&P 500 tootlusest suurem ja seda dividende arvesse võtmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles