Uuring: millise kooli haridus aitab kõige kiiremini töökoha leida?

Kadi Raal
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töökuulutus
Töökuulutus Foto: ARNO SAAR

​Kõrgharitud töötajate seas korraldatud uuringust selgus, et kõige kiiremini õnnestub töökoht leida Infotehnoloogia Kolledži lõpetajatael.

Uuringust selgus, et kõik küsitluses osalenud Eesti Infotehnoloogia Kolledži lõpetajad leidsid sobiva töö paari kuu jooksul pärast kooli lõpetamist, mis kinnitab taas nõudlust Eesti tööturul infotehnoloogia erialade lõpetajate järele. Lisaks leidsid töö paari kuu jooksul pärast kooli lõpetamist ka 98 protsenti Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ja 88 protsenti Tartu Tervishoiu Kõrgkooli lõpetajatest.

Tervishoiu kõrgkoolidele järgnevad edetabelis Tallinna Tehnikakõrgkool (75 protsenti), Sisekaitseakadeemia (72 protsenti), Tallinna Tehnikaülikool (71 protsenti), Eesti Lennuakadeemia (70 protsenti), Tartu Ülikool (67 protsenti), Tallinna Ülikool (67 protsenti) ja Tallinna Majanduskool (62 protsenti).

Erialade lõikes leidsid töö kõige kiiremini tööotsijad, kes lõpetasid õenduse, tervise ja heaolu, infotehnoloogia, hariduse või arhitektuuri ja inseneriteaduste eriala. Keerulisem oli töö leidmine aga disaini, teeninduse, põllumajanduse ja loodusteaduste lõpetajatel. Ka pea pooled ärinduse ja riigi- ning poliitikateaduste lõpetajad leidsid, et neil läks töökoha saamisega kauem kui paar kuud.

Uuringu tarbeks küsitletud töötajatest 67 protisenti leidsid töö kuni paari kuu jooksul pärast kooli lõpetamist, kuid kuuel protsendil vastanutest läks tööotsingutega kauem kui aasta. 

Suur osa uuringus osalenutest märkis, et alustasid töökoha otsimist juba õpingute kõrvalt, lisas tööportaali CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles