Maailma liidrid võitlevad kriisi vastu ülikallites hotellides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal Cannesis G20 kohtumisel osalevate riikide juhid ööbivad hirmkallites hotellides ning maksavad öö eest kuni 38 000 eurot. 

Just nii kalli toa on endale võtnud Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy, kirjutab Briti tabloid The Sun. Saksamaa kantsler Angela Merkel ning Venemaa president Dmitri Medvedev on külaliste seas, kes on paigutatud vähem luksuslikesse tubadesse, mille hind jääb 12 000 ja 36 000 euro vahele.

USA president Barack Obama maksab öö eest aga 36 000 eurot. Sellega trumpab vaba maailma juht üle Saudi Araabia kuninga Abdullah bin Abdul-Aziz Al Saudi ja Itaalia peaministri Silvio Berlusconi, kes maksavad öö eest 30 000 eurot.

Briti tabloid nimetab positiivse näitena Briti peaministrit David Cameroni, kes peatub Marriotti tavalises toas, milles öö maksab 1 950 eurot.

Ametnikud on välja arvutanud, et gurmeesöökide rikastatud kahepäevase koosviibimise külalislahkus maksab kokku miljon eurot.

Kogu tippkohtumise kulud ulatuvad Prantsusmaa jaoks usutavasti miljardi eroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles