Analüütikud kutsuvad Warren Buffettit Euroopa aktsiaid ostma

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Warren Buffett peaks tulema Euroopasse ning noppima siinseid väga odavaid aktsiad, seisab Prantsusmaa suurpanga Credit Agricole investeerimisüksuse Cheuvreux analüütikute avalikus kirjas legendaarsele investorile.

Buffetti juhitud Berkshire Hathaway investeeringud on seotud eelkõige Ameerika Ühendriikidega, vaid neli protsenti on paigutatud Euroopa ja kaks protsenti Aasia turgudele. Cheuvreux arvates tasuks aga tal vaadata ka mitmeid Euroopa ettevõtteid nagu ABB ja Unilever, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Euroopa aktsiad on langenud viimasel ajal väga atraktiivsetele tasemetele.

«Kui me võrdleme meie poolt valitud Euroopa aktsiaid Berkshire Hathaway poolt USAs tehtud investeeringutega, näeme Euroopa aktsiatel suuremat tõusupotentsiaale ning atraktiivsemaid hinnatasemeid,» kinnitavad analüütikud.

Lisaks eelnimetatutele usuvad analüütikud, et Buffett võiks olla huvitatud kindlustuskompaniidest Zürich Financial ja AXA, Rootsi moerõivaste jaemüüjast Hennes & Mauritz ning Saksamaa autotootjatest Volkswagen ja Daimler.

Praegu omab ta Euroopas kolm protsenti kaubandusketi Tesco, kaks protsenti ravimitootja Sanofi-Aventise, 3,1 protsenti kindlustuskompanii Swiss Re ning 10,5 protsenti Munich Re aktsiatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles