Strateeg: Kreeka referendumi ärajäämine ei kaota pingeid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: SCANPIX

Turud võtavad Kreeka referendumi ärajäämist lühiajalises plaanis positiivselt, kuid see otsus ei kota pingeid ei Kreekas ega Euroopas tervikuna, tõdes SEB privaatpanganduse strateeg Peeter Koppel.

«Turgudele meeldib kõige vähem määramatus. Neile on referendumi ärajätmine naasmine endisse olukorda ja see on positiivne, vähemalt lühiajalises plaanis,» lausus Koppel.

Pingeid ei võta see otsus aga tema sõnutsi maha ei Kreekas ega Euroopas tervikuna. «Kui 30 aastat on avaliku sektori hiigelvõlga kogutud, siis ei ole seda võimalik kolme kuu ja paari tippkohtumisega olematuks muuta,» tõdes ta.

Koppeli sõnul ei ole teada, mis juhtub Kreekas täna ja millega lõpeb G20 kohtumine.

«Enne kui Euroopa Keskpank ei ütle, et nad on valmis laenukulude käestmineku vältimiseks piiramatus koguses probleemsete riikide, näiteks Itaalia võlgu ostma, ei kao pinged kuhugi,» lausus Koppel, lisadest, et ka sellisel juhul pinged ei kaoks, vaid transformeeruksid võib-olla veidi aktsepteeritavamasse vormi, kus iga päev ei ole uus paanikaosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles