Tallinna-Moskva rong võib hakata Narva asemel läbi Koidula käima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rong Balti jaamas.
Moskva rong Balti jaamas. Foto: Toomas Huik

Tallinna-Moskva reisirong võib tulevikus hakata Venemaale sõitma mitte läbi Narva, vaid läbi Koidula piiripunkti.

Nii selgus Riias toimunud III rahvusvahelisel regionaalse raudteeliikluse ettevõtlusfoorumil «Strateegiline partnerlus 1520: Balti regioon», vahendas DzD.ee ajalehte MK-Estonija.

Sel juhul hakkaks rong saabuma Moskvas mitte Leningradi, vaid Riia vaksalisse. Tallinna-Moskva reisirong nagu ka mitmed teised rongid segavad Venemaal sealseid Peterburi-Moskva liinil sõitvaid Rabapistriku nime kandvaid ülikiirronge Sapsan.

Vene pool pakkus ettevõttele Go Rail varianti suurendada Tallinna-Moskva rongi kiirust 160 km/h, mille jaoks peaks firma läbi viima mõned infrastruktuurilised muudatused, või muuta rongiliini marsruuti.

Eesti Raudtee juhatuse esimehe Kaido Simmermanni sõnul on rongiliini omav Go Rail pigem huvitatud siiski infrastruktuuri rekonstrueerimisest, kuna sõit Venemaale Koidula piiripunkti kaudu tooks ilmselt kaasa suure hulga ebameeldivusi just Narvast lähtuvatele reisijatele.

Alul kaaluti ka varianti, et Narvast lähtuvad reisijad oleks tasuta spetsiaalselt toodud Koidula jaama, kuid see osutus siiski liialt kulukaks kavaks ning heideti kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles