Bahovski: Kreeka otsuse eesmärk võib olla väljapressimine

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kreeka peaministrit George Papandreod kannustasid reformikava välja kuulutama sisepoliitilised probleemid, kuid spekuleerida võib ka võimalusega, et ta soovib selle ultimaatumiga Euroopa Liidult midagi muud välja pressida, ütles välispoliitika instituudi juhatuse liige Erkki Bahovski.

Bahovski rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Papandreou on kogu võlakriisi vältel olnud silmitsi sisepoliitiliste probleemidega, streikide ja rahutustega ning võib-olla sai tal lihtsalt mõõt täis, vahendab ERR Uudised.

Põhiküsimus on aga Bahovski sõnul see, miks tegi Papandreou sellise avalduse nüüd, kus Euroopa Liidu ülemkogu äsja lõppes ja liidu edasiliikumine, muuhulgas ka Kreeka küsimused, pandi paika.

«Saab rääkida ka sellest, see on muidugi puhas spekulatsioon, et Kreeka peaminister soovib ELilt midagi muud referendumi ultimaatumiga välja pressida – et ta ei ole rahul nende tingimustega, edasiste kärbetega, mida Kreeka peab tegema, et Euroopa Liidult ja ka Rahvusvaheliselt Valuutafondilt abi saada,» tõi ta välja.

Tõenäosust, et Kreeka lahkub varsti euroalast, on Bahovski hinnangul praegu väga suur, kuid praegu on midagi raske kindlalt prognoosida, sest teada pole isegi see, millal referendum tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles