Igor Mang: ohtlikem aeg tuleb suve lõpus ja sügisel

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Mang.
Igor Mang. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tähetark Igor Mang ütleb, et 26. jaanuaril kell 9.55 algava pühvliaasta raskeim ja ohtlikem periood on suve lõpus ja sügisel.


«Euroliidule on see väga keeruline aeg, sest kõik riigid mõtlevad raske majandusliku olukorra tõttu eeskätt iseendale. Kusagil tahetakse uuesti sulgeda riigipiirid ja võtta kogu ühiskonna elu riigivõimu tugeva kontrolli alla,» vahendab

Maaleht

Mangi.

Läinud aasta tõi endaga üsnagi ehmatavaid sündmusi riikidevahelistes suhetes, nii välispoliitikas kui majanduselus. Mang nendib, et tema prognoos 2008. aasta kohta, kus ta nentis, et aasta teine pool tuleb raskem ja kogu maailm peab heaoluühiskonna ehitamise asemel püksirihma koomale tõmbama, osutus kahjuks õigeks.

«Kõigil mõtlevatel inimestel üle maailma on selge, et liberaalse turumajanduse idee on ennast ammendanud, sellel edasi ratsutamine viib veelgi sügavamasse kriisi ja Milton Friedman on majanduspjedestaalilt alla tõugatud,» leiab Mang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles