Vesterbacka tutvustas Simsonile Tallinna-Helsingi tunneli plaani (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 17AUG18 Pildil Kadri Simson.
Pärnu 17AUG18 Pildil Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtus reedel Tallinna-Helsingi raudteetunneli projekti vedava Peter Vesterbackaga, kes tutvustas ministrile lähemalt enda plaane seoses FinEst Bay Area ja tunneli ehitusega.

«Tegemist on tõelise megaprojektiga. Vesterbacka tutvustas meile täna [reedel] enda projekti detailsemalt ning saime arutada ka ühiseid koostöövõimalusi. Usun, et nii suurel projektil peab olema ka riikide osalus ning pidev kontakt,» ütles Simson BNS-ile.

«Vesterbacka välja käidud kuupäevad tunduvad küll ääretult lähedal, kuid kindlasti ei hakka me omalt poolt kätt ette panema ja projekti venitama. Kui kõik toimib korrektselt, saame omalt poolt kindlasti abiks olla. Kohtun lähiajal ka enda Soome kolleegiga ning siis on võimalus antud teemat taas arutada,» lisas Simson.

Ministri hinangul on Soome mänguarendaja Rovio endise juhi Peter Vesterbacka plaan väga ambitsioonikas – tegemist oleks maailma pikima merealuse tunneliga ning Vesterbacka visiooni kohaselt peaks see valmima juba 2024. aasta lõpul.

Vesterbacka esitletud plaani kohaselt on tunneli ehitamisel plaanis rajada neli peatust, millest esimene on Tallinnas, teine 15 kilomeetrit Helsingist, kolmas Otaniemis Aalto ülikooli kampuse juures ning viimane Helsingi lennujaamas. Vesterbacka sõnul peaks tulevikus Tallinnast Helsingi lennujaama jõudma 20-25 minutiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles