Finnair kaalub purjus pilootide tõttu lennukitesse alkolukkude paigaldamist (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Darius Mataitis / Scanpix Baltics

Kaks nädalat tagasi jäi Finnairi piloot tööl olles vahele tugeva joobega, mistõttu proovib lennufirma leida paremat lahendust joobes pilootide lennukisse mineku tõkestamiseks.

Üle-eelmisel nädalal pidas politsei kinni lennukisse suunduda plaaninud 1,5 promillises joobes Finnairi piloodi. Soome meediaväljaanded Ilta-Sanomat ja Yle.fi kirjutavad, et Finnairi töötajatel on varemgi alkoholiprobleeme olnud ning näiteks sel aastal on alkoholiravile saadetud juba kümme pilooti. Seetõttu otsib lennufirma nüüd tõhusamaid meetmeid reisijate turvalisuse tagamiseks.

Ilta-Sanomat uuris, kas Finnair peaks paigaldama lennukitele alkolukud, et tõkestada purjus pilootide sisenemist lennukisse. Alkolukk tähendaks seda, et piloot saaks lennuki käivitada alles pärast edukat alkomeetri testi läbimist.

Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvisti sõnul pole alkomeetrite paigaldamise üle lennukites veel ühtegi otsust vastu võetud, kuid lennufirma tegeleb lahenduse otsimisega. 

«Me võtame turvalisuse probleeme ülimalt tõsiselt. On väga oluline, et käsitleksime igasuguste ainete kuritarvitamise probleemi algusest peale ning pakuksime nõustamist neile, kes vajavad professionaalset abi», sõnas Tallqvist. 

Tema sõnul mängib ennetav töö Finnairi jaoks olulist rolli, kuid loomulikult kaaluvad nad ka teisi lahendusi.

Alkolukud on Ilta-Sanomati andmetel kasutusel Soome praamidel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles