Eamets: majanduskriis lähiajal uksele ei koputa (6)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Eamets.
Raul Eamets. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kiire majanduskasv jätkub nii sellel kui ka järgmisel aastal ning kriis lähiajal veel uksele ei koputa, prognoosis Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets ERRi vahendusel.

Eamets rääkis ERR-i raadiouudistele, et kasv on toimunud juba päris pikka aega, kuid mingil hetkel muutuvad sellised kasvud langusteks.

"Ma ei näe praegusel hetkel mulli või väga suurt probleemi. Aga fakt on see, et ükski tõus ei ole igavene," lausus ta.

Eametsa sõnul panevad kaks asja juba pikemat aega enamikku majanduseksperte muretsema - investeeringute langus, ehkki see on olnud väike, ning tootlikkuse väga madal kasv.

"See tähendab seda, et kui tööjõuühiku kulu kasvab ehk palgad kasvavad kiiremini kui tootlikkus, siis väga paljud odavad töökohad viiakse Eestist ära. Mis pikas perspektiivis on ju positiivne, et meil tulevad kallimad töökohad asemele, aga lühemas perspektiivis tekitavad probleemi, et mis me teeme nende inimestega, kes töötuks jäävad. Täna see veel väga suur teema ei ole," tõdes professor.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles