Video: Eesti veoki haagisest leiti Poola piiril 20 illegaali (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola piirivalveameti ja politsei koostöös tabati Eesti veoki koormamata poolhaagisest 20 ebaseaduslikku sisserändajat.
Poola piirivalveameti ja politsei koostöös tabati Eesti veoki koormamata poolhaagisest 20 ebaseaduslikku sisserändajat. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Budziska piiriületuspunkti lähedal Poolas leiti augusti alguses Eesti veoki haagisest 20 Vietnamist pärit illegaali: kaksteist 14–38-aastast meest ning kaheksa 14–29 aasta vanust naist.

Tallinnas tegutseva transpordiettevõte Irjako OÜ, mille kirjadega koormamata poolhaagis oli, ei soovinud juhtunut kommenteerida, teatades vaid, et see haagis on müüdud juba aastaid tagasi, kirjutab Äripäeva logistikauudised.ee.

Autot juhtis Eesti elamisluba omav kodakondsuseta 53-aastane mees, keda kahtlustatakse tahtlikus inimestega smugeldamises (haagises muud kaupa ei olnud) ning keda ähvardab kuni kaheksa aastat vangistust. Illegaalid saadeti tagasi Leetu, ehk riiki, kus nad viimati viibisid.

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) tegevjuht Toivo Kuldkepp kuulis sellest juhtumist logistikauudistelt, pidades seda esmalt mingiks Leedu «feikuudiseks», sest mitte keegi ERAA inimestest polnud sellest juhtumist kuulnud, aga kui ta nägi Poola piirivalve videot, oli see talle äärmiselt ebameeldiv üllatus.

Vaata Poola piirvalve videot:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles